11 metode de crestere a vanzarilor B2B folosind un sistem CRM

8 din 10 manageri generali si manageri de vanzari isi implementeaza un sistem CRM pentru a obtine cresterea vanzarilor, arata un studiu Inc.com din luna septembrie 2013. Intr-o analiza ad-hoc in randul a 40 de clienti Pluriva ERP, toate persoanele de decizie cu care am discutat au mentionat „cresterea vanzarilor” ca fiind principalul beneficiu obtinut ca urmare a implementarii solutiei noastre, indiferent ca vorbim de vanzarea de produse sau servicii.

Cresterea vanzarilor folosind un sistem CRM

Cresterea Vanzarilor prin Managementul Oportunitatilor de Vanzare – urmariti activitatile efectuate si programate si evitati riscul de a pierde vreo sansa de a vinde din cauza ca un agent uita sau ignora o sarcina. Activitatile deja efectuate si cele planificate programate in continuarea lor se inregistreaza in sistemul CRM si au asociat un agent de vanzari responsabil.
Cresterea Vanzarilor prin Controlul Fortei de Vanzari. Stiti in orice moment unde sunt, cu cine se buton download pdf - 11 metodeintalnesc si ce program au reprezentantii de vanzari. Modulul Oportunitati – CRM poate fi integrat cu un sistem GPS montat pe vehiculele agentilor, pentru un control complet. Accesul la calendarul centralizat de activitati va ofera o imagine de ansamblu asupra volumului de activitate al oamenilor intr-o anumita perioada.
Cresterea Vanzarilor prin Prioritizarea Oportunitatilor de a Vinde – dupa probabilitate sau dupa valoarea estimata a vanzarilor. Orice business are un anumit ciclu de vanzare – clientii lui trec prin mai multe stari succesive pana ajung la comanda ferma sau la semnarea unui contract. Sistemul ERP Pluriva permite respectarea ciclului de vanzare, prin definirea si urmarirea starilor clientilor potentiali, ex: Nou, Interesat, Ofertat, Contractat.
Cresterea Vanzarilor prin Utilizarea de Portofolii clar Definite: Portofolii de clienti sau Portofolii de produse si servicii. Pe fiecare portofoliu pot fi asociati unul sau mai multi reprezentanti de vanzari – care au dreptul de a vizualiza lista de clienti si de a efectua actiuni de promovare si vanzare catre ei. Mutarea unui reprezentant de vanzari de pe un portofoliu pe altul este inregistrata in istoric. Prin impartirea pe portofolii, agentii de vanzari au intotdeauna acces doar la lista de clienti de care se ocupa ei sau la lista de produse si servicii promovate de ei.
Cresterea Vanzarilor prin Evaluarea Obiectiva a Efortului de Marketing. Companiile care stiu in timp real ce campanii de marketing aduc cele mai bune rezultate concretizate in vanzari, investesc apoi bugetul de marketing in canalele cu ROI (Return on Investment) ridicat.