11 parametri pentru calculul precis al Necesarului de Aprovizionare de la furnizori

Stoc zero (out of stock) atunci cand vin comenzi ferme de la clienti. Produse care nu se mai „misca” din depozit cu lunile sau cu anii… Acestea sunt doua dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta firmele in procesul de aprovizionare si ambele sunt considerate la fel de grave, intrucat ambele cauzeaza pierderi financiare.

Sistemul Pluriva ERP – Modulul Cumparari – este utilizat de catre firmele cu activitate de distributie, retail, productie sau constructii pentru a-si gestiona relatia cu furnizorii, pentru a-si optimiza comenzile de la furnizori prin calculul Necesarului de Aprovizionare. Pentru obtinerea acestui necesar, sistemul poate utiliza mai multi parametri, mai multe date de intrare, a caror pondere se stabileste la implementarea sistemului ERP.

Cand au nevoie companiile sa-si calculeze automat Necesarul de Aprovizionare la Furnizori?

buton download pdf - 11 parametriAtunci cand consuma prea mult timp pentru a calcula necesarul de aprovizionare catre furnizori: analiza manuala a vanzarilor pentru fiecare produs in parte si evaluarea preturilor si a conditiilor comerciale de la furnizori.
• Atunci cand numarul de produse din portofoliu sau numarul de furnizori este prea mare pentru a fi gestionat manual cu succes.
• Atunci cand colaborarea dintre departamentul de vanzari si cel de achizitie este foarte greoaie si sunt multe scapari in onorarea comenzilor de la clienti.
• Atunci cand apar frecvent situatii de supra-stocuri pentru diverse produse din depozit. Supra-stocurile inseamna costuri suplimentare de depozitare si bani blocati inutil in prea multa marfa.
• Atunci cand valoarea produselor ce expira in depozit depaseste limita normala.
• Atunci cand firma rateaza oportunitati de a vinde din cauza situatiilor de stoc 0 – out of stock – pentru produse din portofoliu.
• Atunci cand apar penalizari de nelivrare din cauza ca produsele nu au fost disponibile in stoc la termenii contractuali.
• Atunci cand nu se pot onora comenzi ferme de la clienti, din cauza ca aprovizionarea nu a fost realizata corect.