Analize de marketing si promovare

Stiu sigur ca jumatate din banii investiti in marketing si promovare sunt cheltuiti degeaba, problema este ca nu-mi dau seama care jumatate!”, se plangea un celebru om de afaceri. Cu o solutie performanta de rapoarte si analize, de tip Business Intelligence (BI), se poate! Poţi masura eficienta fiecarui leu investit in marketing si promovare, pentru a descoperi „ce merge si ce nu merge”. ROI (Return on Investment): acesta este cel mai important parametru masurat de un bun specialist in marketing. Analiza ROI pe diverse mijloace de promovare, pe canale de vanzare, pe parteneri si pe multe alte dimensiuni de analiza. Rapoartele de marketing incluse în pachetul de Business Intelligence - Pluriva Analytics te vor ajuta sa eficientizezi investitia in mixul de promovare, prin alocarea celor mai multe resurse in activitatile ce aduc cele mai bune rezultate. In conditiile actuale in care banii alocati marketingului trebuie bine justificati prin rezultate obtinute cat mai rapid, rapoartele sunt instrument esential pentru intocmirea corecta a bugetului si pentru planificarea judicioasa a activitatii.

  • Analiza campaniilor de marketing. Măsori in timp real rezultatele campaniilor de marketing desfasurate, urmarind parametrii cheie, in functie de obiective: vanzari generate, rata de raspuns, notorietate. Poţi face comparaţii intre campaniile derulate de-a lungul timpului, pentru ajustarea pe parcurs a mixului de promovare.

  • Mixul de promovare. Pentru orice firma, exista mijloace de promovare cu ROI foarte bun si altele mai putin eficiente. Eveluezi rezultatele generate de fiecare mijloc de promovare in parte, in functie de obiectivele vizate.

  • Monitorizarea satisfactiei clientilor. Poţi urmări evolutia parametrilor cheie referitori la satisfactia clientilor business-ului tău, in ceea ce priveste utilizarea produselor si serviciilor oferite, indiferent de modul in care colectezi feed-back-ul din piata: sondaje, discutii sau cu ajutorul unei companii de cercetari de piata. Vei configura, folosind analizele din pachetul Pluriva Analytics, dimensiunile de analiza dorite: produse, tipuri de produse, agent responsabil, segmente de clienti, zona geografica sau partener.

  • Performanta brandurilor. Analizezi performanta brandurilor din portofoliul si îţi creezi o strategie de brand bazata pe informatii 100% corecte, obtinute in timp real. Printre cei mai importanti indicatori urmariti in cadrul analizelor comporate de branduri se numara: vanzari, profitabilitate, cota de piata sau nivel de notorietate.

  • Oferte si promotii. Eveluezi impactul promotiilor si ofertelor special in vanzarile realizate si identifici, pe baza rapoartelor Pluriva Analytics, corelatii intre valoarea promotiilor si cresterea vanzarilor. Detaliati rapoartele prin adaugarea dimensiunilor de analiza dorite: produse, tipuri de produse, segmente de clienti, perioada, canale de distributie sau agenti de vanzari.

  • Segmentarea clientilor. Împarte clientii existenti in baza de date in segmente relevante pentru activitatea de marketing si promovare. Poţi alege dintre criteriile clasice de segmentare, cum ar fi zona geografica, ori folositi criterii dinamice de segmentare de tip: interactiuni recente, touchpoint-uri, istoric al achizitiilor, nevoi, ore preferate de achizitie, expunerea la mesaje. Rapoartele pot fi cantitative, pentru a masura dinamica diferitelor segmente, sau cu date de contact pentru fiecare inregistrare din sistem.

  • Analiza ciclului de vanzare si promovare. Urmăreşte eficienta procesului de promovare si vanzare a produselor si serviciilor, fie la nivel general, fie explorand datele din fiecare faza a ciclului de marketing. Analizati, pe baza Pluriva Analytics, dinamica trecerii clientilor prin diferite stari: identificarea nevoilor, informarea cu privire la posibilii furnizori, analiza ofertelor disponibile, testarea unui produs, achizitie si achizitie repetata.

  • Cota de piata. Analizează rezultatele de vanzari obtinute de produsele si serviciile din portofoliu comparativ cu situatia generala a pietei si cu rezultatele competitorilor. In functie de datele disponibile, vei putea analiza cota de piata dupa mai multe dimensiuni: branduri, piata, zona geografica sau tip de canal de distributie.

  • Oportunitati de cross-selling si up-selling. Identifică in baza de date de clienti pe aceia pentru care puteti genera oportunitati de cross-selling si up-selling – pe baza unor criterii prestabilite.

Citeste mai mult despre: