Business Intelligence: 10 moduri in care platformele BI iti pot ajuta afacerea

Business Intelligence (BI) inseamna raspunsuri complete la toate intrebarile pe care si le pune un manager cu privire la afacerea lui. Solutiile performante de BI ofera mai mult decat atat: iti raspund si la intrebarile pe care nici nu stiai ca le ai. Introduc in analiza perspective noi din care sa privesti datele firmei tale. Tablourile de bord, graficele, rapoartele si analizele de Business Intelligence se bazeaza pe aplicatii software de afaceri de tip ERP, CRM, Retail sau HCM, din care isi extrag datele. Fara informatiile preluate automat din aceste sisteme, platforma de BI nu are ce afisa utilizatorului.

Discutiile interne de strategie, analizele rezultatelor obtinute, sedintele departamentelor firmei, anticiparea impactului deciziilor, evaluarea angajatilor, controlul financiar… Acestea sunt doar cateva ocazii in care vei observa ca raspunsurile in timp real aduse de analizele si rapoartele de Business Intelligence devin indispensabile afacerii tale.

Cum folosesc managerii informatiile furnizate de sistemele de Business Intelligence?

Business Intelligence: Instrumente pentru decizii atent calculate si pentru strategii de afaceri

Business Intelligence reprezinta accesul la informatii complete despre afacerea ta, expuse in formate usor de interpretat de catre manageri si de catre alti utilizatori. Miile de date disipate generate zilnic de business-ul tau, de vanzari, cumparari, marketing, stocuri, resurse umane, se transforma in rapoarte relevante, in format grafic sau tablou de bord – cu ajutorul solutiei de BI. Iti doresti raspunsuri mai detaliate decat cele oferite de panoul general de bord? Tot in platforma BI le vei gasi, explorand datele in adancime pana la dimensiunea de „document contabil” sau „activitate a unui user”.
Avantajul #1: Ai raspuns „pe loc” la toate intrebarile necesare pentru a lua deciziile strategice ale afacerii tale

Business Intelligence: Rapoarte pentru grupuri de firme si pentru companii cu puncte de lucru sau divizii

Structura firmei tale include puncte de lucru, sucursale sau parteneri locali? Face parte compania ta dintr-un grup? Exact pentru aceste situatii solutiile de Business Intelligence ofera rapoarte utile privind rezultatele consolidate la nivel de grup, dar si separat, pe puncte de lucru, sucursale si grupuri de firme.
Avantajul #2: Tablou de bord si situatii specializate pentru grupuri de firme si pentru puncte de lucru

Business Intelligence: Analize bazate pe date „la zi”

Solutiile de Business Intelligence isi extrag datele pentru rapoarte din sistemele ERP, CRM, HCM sau de Retail cu care se integreaza. Atunci cand un utilizator din firma ta introduce un document contabil in ERP sau cand un operator telefonic bifeaza o activitate ca fiind „inchisa”, analizele se actualizeaza in consecinta – la sincronizarea datelor.
Avantajul #3: Deciziile se bazeaza pe situatia de astazi, nu pe cea de acum o luna

Business Intelligence: Set complet de rapoarte pentru afacerea ta

Managerii si actionarii isi doresc tablouri de bord generale, situatii care sa sintetizeze in format grafic informatiile cheie. Dar pentru a ajunge la aceste date, platformele de BI integreaza informatii din toate datele companiei: contabilitate, financiar, resurse umane, vanzari, achizitii, gestiune, marketing, proiecte.
Avantajul #4: Analize dedicate ce acopera activitatea firmei, inclusiv vanzari, achizitii, contabilitate-financiar

Business Intelligence: Tu ai puterea de a obtine singur toate raspunsurile cautate

Iti doresti ca de acum inainte sa-ti poti obtine singur toate situatiile necesare pentru a raspunde la intrebarile care te preocupa, fara sa astepti dupa alte departamente? Iti doresti sa primesti toate rapoartele dorite la timp? Platforma de Business Intelligence iti ofera independenta totala in generarea de analize. Este foarte usor de folosit si de catre utilizatori fara experienta de IT, iar explorarea datelor este la un simplu click distanta: selectii date, schimbare perspectiva de analiza, filtrari si sortari.
Avantajul #5: Managerii invata imediat sa foloseasca singuri platforma de Business Intelligence si sa-si obtina singuri toate rapoartele necesare care ii intereseaza

Business Intelligence: Indicatorii de performanta a angajatilor

Tabloul de bord privind Indicatorii de Performanta a angajatilor este un raport managerial utilizat pentru monitorizarea Rezultatelor obtinute, Activitatilor efectuate si Costurilor generate de catre angajatii firmei. Cu ajutorul acestui raport poate fi urmarita in timp real activitatea angajatilor si managerilor din firma – ce rezultate obtin si in ce masura isi indeplinesc obiectivele.
Avantaj #6: Indeplinirea obiectivelor organizatiei, motivarea angajatilor in directia corecta si imbunatatirea comunicarii interne

Business Intelligence: Integreaza activitatea intregii firme

Similar cu sistemele software de tip ERP, apreciate pentru faptul ca integreaza activitatea intregii firme, platformele de BI integrate cu aplicatiile ERP le ofera managerilor analize complete, multi-departament, centralizand activitatea intregii firme sau grupului de firme.
Avantaj #7: Analize manageriale cu privire la rezultatele intregii organizatii

Business Intelligence: Fabrica de rapoarte

Pentru a crea noi analize, poti incepe de la una existenta pe care sa o modifici asa cum iti doresti. Rapoartele nou create pot fi salvate, pentru interogarea lor ulterioara cu datele actualizate. Aceste analize salvate pot fi partajate si cu alti utilizatori ai aplicatiei.
Avantaj #8: Iti personalizezi rapoartele asa cum ai nevoie

Business Intelligence: Analize „what-if”, „ce-ar fi daca”

Ce s-ar intampla daca as extinde portofoliul de produse cu inca o gama – ce efect ar fi asupra profitabilitatii? Ce-ar fi daca as angaja doi oameni in plus la departamentul de suport, cum ar evolua timpul de rezolvare a cererii? Acestea sunt tipurile de intrebari „what-if”, ipotetice, la care poti raspunde cu ajutorul solutiei BI.
Avantaj #9: Anticipezi impactul deciziilor tale

Business Intelligence: Mobilitate si control

Cresti productivitatea angajatilor care isi desfasoara activitatea si in afara companiei, oferindu-le accesul – in limita drepturilor prestabilite – la informatiile necesare desfasurarii activitatii in cele mai bune conditii. Accesati rapoartele de business exact atunci cand aveti nevoie de ele, oriunde v-ati afla, pe tablete, smartphone sau laptopuri.
Avantaj #10: Mobile Business Intelligence

business intelligence QlikView

„Conectat la afacerea ta”

„Analize si rapoarte pentru manageri – exact atunci cand au nevoie de ele; cu date actualizate <la secunda>; pe dispozitivele pe care doresc ei; in formatul grafic predefinit. Cu ajutorul platformei de Business Intelligence QlikView si a sistemului Pluriva ERP ii ajutam pe manageri sa-si indeplineasca obiectivele referitoare la raportarea inteligenta si sa se conecteze in timp real la evolutia parametrilor cheie ai afacerii. Exista, bineinteles, un cost al solutiei si un efort de implementare BI, ambele recuperate atunci cand managerul castiga timp avand rapoarte <pe loc>, foarte precise.”Ramona Bobocea, Division Manager Pluriva ERP

Important: Ce ai nevoie pentru a utiliza platforma de BI QlikView in firma ta

  • Datele pentru rapoarte sunt extrase automat din sistemul ERP implementat in compania ta. Pentru a utiliza Pluriva ERP, trebuie sa cumperi sau sa inchiriezi licentele de utilizare Pluriva pentru modulele de interes si sistemul ERP sa fie apoi configurat si personalizat conform fluxurilor tale – in cadrul serviciului de implementare ERP.

  • Sistemul Pluriva ERP este integrat cu platforma de BI QlikView. Pluriva este partener al firmei Qlik. Vei avea nevoie de licente QlikView pentru a beneficia de analize si rapoarte.

  • Pluriva Analytics este un set complet de analize de business predefinite realizate de catre consultantii Pluriva, pe baza platformei QlikView, ce acopera activitatea urmatoarelor departamente: Management, Contabilitate, Financiar, Resurse Umane, Vanzari, Achizitii, Gestiune, Marketing, Suport si Proiecte. Trebuie sa cumperi analizele care te interesaza din lista.

  • Pentru ca analizele sa functioneze, vei avea nevoie de serviciul de configurare a analizelor pentru a prelua automat informatii din Pluriva ERP.

  • Training-ul pentru utilizatorii de rapoarte este un alt serviciu necesar pentru ca tu si colegii tai sa folositi analizele la adevarata valoare.