Cele 12 munci ale unui Reprezentant de vanzari ultra-mobil: cum ajuta tehnologia la cresterea vanzarilor

Reprezentantii de vanzari sunt eroi ai zilelor noastre.

Asemenea lui Hercule, eroul mitologic care a avut de indeplinit 12 munci dificile la porunca unui rege, agentii de vanzari moderni sunt supusi unei presiuni din ce in ce mai mari si au de indeplinit zilnic cel putin 12 taskuri (nu se mai numesc munci) dificile. Ei sunt cei care trebuie sa aduca veniturile fara de care o companie nu supravietuieste.
Pentru reprezentantii de vanzari care isi doresc sa fie mai eficienti, mai flexibili, mai activi si sa aiba o imagine mai buna in fata clientilor si a colegilor, noua aplicatie software Pluriva ERP le ofera Modulele de Vanzari si Oportunitati perfect functionale pe dispozitive mobile de tip tableta sau telefon mobil.

Pentru ca Pluriva ERP reprezinta noul nivel de mobilitate in business!

Prima munca a unui Reprezentant de vanzari: Sa isi inceapa fiecare zi avand in minte obiectivele de vanzari

Dis de dimineaţă, cand ajunge la birou, reprezentantul de vanzari se conectează în sistemul ERP Pluriva pentru a accesa lista de activităţi de efectuat în ziua respectivă şi pentru a vedea alertele noi apărute.

A doua munca: Sa nu intarzie la intalniri

După ce îşi bifează toate taskurile de la birou (telefoane, prezentari, mesaje etc.), reprezentantul de vânzări pleacă să se întâlnească cu potenţialii clienţi. Accesoriu esenţial în geantă: tableta de 7 inch (dar poate fi mai mică sau mai mare), ce se conectează la Internet wireless şi prin 4G.

A treia munca: Sa aiba un calendar exact de activitati, pe care sa il poata accesa usor

Problema 3: Pe drum, in masina, primeste un telefon de la un posibil client important, cu care negocierile sunt in impas. Directorul General de la firma respectiva ii cere o intalnire in aceeasi zi, dupa ora 16:00, pentru a discuta despre o posibila achizitie rapida.
Rezolvare: Reprezentantul de vanzari opreste imediat masina pe marginea drumul, deschide tableta si se conecteaza in aplicatia Pluriva ERP in timp ce clientul este la telefon. Isi verifica imediat lista de activitati si intalniri din ziua respectiva si vede ca este liber dupa ora 16:30. Ii propune clientului ora si acesta accepta.
Functionalitate Pluriva ERP utilizata: Modulul Oportunitati – Calendar

A patra munca: Sa isi tina la zi calendarul de activitati, pe care sa il vada colegii si sefii lui

Problema 4: Reprezentantul de vanzari vrea sa isi completeze calendarul zilnic cu intalnirea stabilita recent, cu clientul cu care negocierile sunt in impas.
Rezolvare: Fiind conectat in sistemul Pluriva ERP, el adauga intalnirea programata in calendarul zilnic personal, ceea ce face ca in ziua respectiva sa nu mai aiba timp pentru eventuale alte intalniri.
Functionalitate Pluriva ERP utilizata: Modulul Oportunitati – Calendar

A cincea munca: Sa isi noteze in sistemul CRM toate interactiunile cu clientii.

Problema 5: Reprezentantul de vanzari a avut prima intalnire din ziua respectiva si doreste sa isi noteze in aplicatia Pluriva ERP concluziile discutiei si ceea ce el si colegii lui din firma au de facut in continuare.
Rezolvare: La iesirea de la sediul clientului cu care a avut intalnirea, el se opreste putin in parcare, se conecteaza de pe tableta in sistemul ERP Pluriva si introduce rezumatul intalnirii, cu accentul pe cele mai importante lucruri discutate. Dupa ce salveaza aceste detalii, informatiile sunt salvate in sistem si devin disponibile colegilor de la sediu care au dreptul in acest sens.
Functionalitate: Modulul Oportunitati – Activitati pe clientul respectiv

A sasea munca: Sa stie la perfectie, atunci cand are nevoie, intreaga istorie a discutiilor cu clientii.

Problema 6: Dupa ce a sustinut prezentarile programate pentru ziua respectiva, Reprezentantul de vanzari se pregateste de intalnirea suplimentara, cu clientul important care vrea sa negocieze o achizitie. El vrea sa isi aminteasca foarte exact ceea ce s-a discutat pana in acel moment cu clientul, sa vada statusul discutiilor precum si o lista a persoanelor cheie.
Rezolvare: Aflat la 200 de metri de intrarea in sediul clientului, Reprezentantul de vanzari se conecteaza din nou in aplicatie si acceseaza istoricul relatiei cu clientul respectiv, de la primul contact, avut in urma cu trei luni.
Functionalitate: Modulul Oportunitati – Activitati pe clientul respectiv

A saptea munca: Sa afle foarte rapid situatia stocurilor, pentru a o comunica si clientilor

Problema 7: In timpul discutiei, potentialul client important transmite ce anume doreste sa achizitioneze. Reprezentantul de vanzari nu stie situatia stocurilor, dar vrea totusi sa ii raspunda pe loc acestui client interesat
Rezolvare: Reprezentantul de vanzari se conecteaza in doar 15 secunde in sistemul ERP Pluriva si verifica lista produselor aflate pe stoc. Observa ca doar o parte din produsele dorite de client sunt pe stoc. Pentru acele produse ii comunica acestuia pretul.
Functionalitate: Modulul Stocuri – Fisa de Magazie

A opta munca: Sa verifice de oriunde contractele cu furnizorii, sa obtina cotatii si sa calculeze preturile.

Problema 8: Inainte de a plasa comanda, clientul vrea sa stie pretul si timpul de livrare a intregii cantitatii, nu doar a produselor aflate in stoc.
Rezolvare: Reprezentantul de vanzari este conectat deja in aplicatie, asa ca verifica contractul cu furnizorul respectivelor produse, pentru a afla pretul de achizitie si timpul de livrare. Apoi calculeaza pretul estimativ si afla durata de livrare.
Functionalitate: Modulul Vanzari – Politici Comerciale – Cataloage

A noua munca: Sa comunice rapid cu colegii de la aprovizionare si sa stie situatia produselor comandate.

Problema 9: Clientului ii convine pretul si vrea sa plaseze comanda cat mai rapid. El semneaza contractul de achizitie.
Rezolvare: Reprezentantul de vanzari inregistreaza un numar de contract in sistemul ERP si introduce apoi comanda venita de la client. Colegii lui de la aprovizionare, aflati la depozit, sunt notificati cu privire la comanda. Directorul de aprovizionare aproba comanda si aceasta ajunge automat la furnizor, prin email.
Functionalitate: Modulul Cumparari – Comanda Furnizori

A zecea munca: Sa colaboreze cu departamentul de marketing in ceea ce priveste organizarea activitatilor de promovare.

Problema 10: In timp ce se afla in discutii cu clientul, Reprezentantul de vanzari a fost sunat de un alt client. Dupa ce se termina de discutia, Reprezentantul isi suna clientul. Acesta doreste sa stie in ce zile se organizeaza evenimentul de prezentare de catre departamentul de marketing.
Rezolvare: Reprezentantul de vanzari are deja tableta deschisa, asa ca se conecteaza sa vada in ce zile colegii de la marketing organizeaza evenimente, marcate ca atare si in sistemul ERP. El ii comunica telefonic datele clientului. Acesta se inscrie sa participe, asa ca Reprezentantul de vanzari in bifeaza in ziua respectiva.
Functionalitate: Modulul Oportunitati – Calendar

A unsprezecea munca: Sa comunice rapid si sa raporteze usor activitatea prestata – directorului de vanzari.

Problema 11: Dupa intalnire, Reprezentantul de vanzari doreste sa completeze informatiile despre comanda de la client, despre negocierile cu acesta si despre oportunitatea unor eventuale vanzari potentiale discutate.
Rezolvare: Pentru ca este ultima zi a lunii si este presat de timp, Reprezentantul de vanzari se opreste in masina si se conecteaza din nou in aplicatie. El introduce in sistemul Pluriva ERP tot ceea ce a discutat cu clientul. Raportul ajunge imediat la Seful de vanzari din zona lui, care poate prinde contractul in raportul pe care il pregateste pe baza situatiilor din Pluriva ERP.
Functionalitate: Modulul Oportunitati – Activitati efectuate


buton 12 munciA doisprezecea munca:
Sa nu piarda mult timp cu treburi administrative, cum ar fi aprobarea cererilor de concediu
.

Problema 12: Daca tot s-a conectat in sistemul ERP, Reprezentantul de vanzari primeste o alerta automata ca asistentul lui doreste sa lipseasca a doua zi si a facut o cerere de concediu in acest sens in aplicatie.
Rezolvare: Reprezentantul de vanzari acceseaza Modulul de Resurse Umane si aproba imediat cererea de concediu respectiva, pentru ca asistentul sa stie ca poate lipsi de la birou.
Functionalitate: Modulul Resurse Umane

Vi se pare interesant cum lucreaza un Reprezentant de vanzari ultra-mobil in sistemul Pluriva ERP?