Cumparari


Modulul Cumparari al sistemului Pluriva ERP este utilizat pentru gestionare a fluxului de achiziții de dupa plasarea comenzilor, de la contractele cu furnizorii si pana la facturile de intrare. Modulul va ofera trasabilitatea documentelor de achizitie pe intreg fluxul de cumparari. Documentele introduse in acest modul vor genera automat inregistrari contabile conform legislatiei in vigoare, pe care le veti accesa in modulul Contabilitate.

Modulul Cumparari – Functionalitati principale

 • Furnizori. Administrați nomenclatorul de furnizori pe produse si servicii, avand acces la informatiile esențiale despre fiecare in parte: date de contact, puncte de lucru, cod fiscal, conturi bancare.
 • Contracte furnizori. Inregistrati si urmariti contractele cu furnizorii. Fiecare contract inregistrat are un responsabil, iar clauzele din contract sunt urmarite detaliat: valoare, termen de plata, mod de plata, numar de zile livrare, pret achizitie, discount.
 • Target furnizori. Pentru furnizorii cu care ati semnat contracte prin care va asumați achizitii de o anumita valoare minima, puteti urmari cu ajutorul sistemului ERP situația indeplinirii targetului.
 • Produse si servicii. Pentru toate documentele de achizitii, contracte, comenzi, facturi, avize, gestionati lista de produse si servicii incluse.
 • Discount si adaos pe contract. Discount-ul si adaosul stabilite prin contract cu furnizorul sunt preluate automat in momentul in care introduceti un document de achizitie. Reduceti astfel riscul de a gresi la introducerea documentelor in sistem.
 • Facturi de achizitii, avize, proforme. Inregistrati documentele de achizitie primite de la furnizori in sistemul ERP. Controlati respectarea de catre furnizori a conditiilor comerciale stabilite in contract si in comanda. In cazul in care la adaugarea unei facturi de achizitii exista diferente intre pretul stabilit in conditiile comerciale ale contractului si pretul din factura, sistemul ERP va va trimite o notificare.
 • Receptie pe baza de coduri de bare. Reduceti timpul necesar receptiei produselor comandate la furnizor, prin utilizarea sistemului ERP de receptie pe baza de coduri de bare. Scanati produsele recepționate cu ajutorul unui cititor de coduri de bare, adaugandu-le astfel automat pe factura de cumparari.
 • Receptie conform comenzilor. Verificati automat daca produsele receptionate au acelasi pret si respecta cantitatea comandata. Cu ajutorul fluxului de receptie conform comenzilor veti descoperi imediat orice diferenta intre ceea ce ati comandat furnizorului si receptia reala.
 • Facturi furnizori externi. In cazul in care cumparati produse sau servicii din afara tarii, fie din interiorul Uniunii Europene (UE), fie din afara Uniunii Europene (Non-UE), inregistrati in sistemul ERP aceste facturi, conform legislatiilor in vigoare. Factura furnizorului se insereaza automat in contabilitate conform contarilor.
 • Costul de transport. Repartizați costul de transport in costul produselor achiziționate conform regulilor dupa care functioneaza businessul dvs. : repartizare valoric ponderata sau repartizare manuala.
 • Taxe vamale. Repartizați costul taxelor vamale in costul produselor achizitionate conform regulilor dorite: repartizare conform incadrarii vamale, repartizare dupa coeficient sau repartizare valorica.
 • Pret de achizitie versus cost de achizitie. Urmariti in paralel pretul de achizitie, costul de achizitie și eventualele diferente intre acestea datorita taxelor vamale, taxelor de import sau altor servicii.
 • Conditii de livrare – Incoterms. La produsele achizitionate din afara Romaniei, alegeti dintre conditiile de livrare – Incoterms stabilite in sistemul ERP, conform practicilor internationale.
 • Conditii comerciale furnizori. Controlati, cu ajutorul sistemului ERP, respectarea de catre furnizori a conditiilor comerciale stabilite: pret, termen de plata, discount, oferte speciale, viteza de livrare.
 • Zile scadenta, zile penalizare, zile blocare. Gestionati din sistemul ERP detaliile contractelor stabilite cu furnizorii in ceea ce priveste numarul de zile pana la care trebuie efectuata plata facturii catre furnizori, numarul de zile dupa care furnizorul poate solicita penalizari in caz de neplata si numarul de zile dupa care furnizorul va poate bloca comenzile in caz de neplata a facturilor.
 • Valoare comanda minima. Pentru furnizorii care impun o comanda minima, inregistrați aceste informații in sistemul ERP, ceea ce va va ajuta la calculul necesarului de aprovizionare.
 • NIR. Generati automat, la validarea unei facturi sau a unui aviz de intrare, Nota de Intrare Receptie (NIR-ul).
 • Loturi, serii, date de expirare. Receptionati produsele pe baza de loturi si serii. Seria unica a produsului este utilizata pentru urmarirea garantiei produsului.
 • Plati furnizori. Adaugati si urmariti platile efectuate catre furnizori fie direct in modulul Cumparari, fie in modulul Financiar. La adaugarea unei plati catre furnizori, alegeti dintre modurile de plata definite in sistem.
 • Integrare contabila. Documentele de achizitii inregistrate in sistemul ERP genereaza automat note contabile conform legislatiei in vigoare. Fiecare pozitie din documentele de achizitie este asociata unui cont contabil si unui centru de cost.

Citeste mai mult despre: