Din culisele unui pariu indraznet: Autograf, primul magazin de birotica si papetarie premium din mall

Distribuitorul national de papetarie Vector International si-a deschis, la jumatatea lunii mai in Mall AFI Cotroceni, primul magazin exclusiv de papetarie si birotica premium din Bucuresti.

Este pariul temerar al unui intreprinzator care pune la bataie experienta sa de 15 ani in distributia de papetarie pentru a iniţia un business de retail cu obiective indraznete: Marius Avram, Directorul General al Vector International. Si cum orice afacere serioasa are nevoie de un software pe masura, magazinul Autograf se bazeaza pe solutia Pluriva ERP pentru informatizarea POS (Point of Sales) si pentru achizitii si stocuri. Cu ocazia inaugurarii magazinului, a fost lansat si brandul sub care va opera acesta: Autograf – creaţia agentiei de consultanta in branding, Innerpride.

Aplicatia software face parte din experienta de cumparaturi traita de clienti in magazin: trebuie sa fie rapida, precisa si sigura, pentru ca de acum inainte va fi perceputa de clienti ca facand parte integrata din magazin. Avem nevoie de disponibilitatea absolută a sistemului ERP: cand ai de-a face cu clientii din mall, nu iti permiti sa ii faci sa astepte din cauza softului.” Marius Avram, Directorul General al Vector Internaţional.

Designul spectaculos al Magazinului Autograf

Magazinul este impartit in trei sectiuni: produse pentru biroul de acasa sau pentru un birou pretentios de firma, produse pentru copii si produse de lux. In magazin sunt expuse aproximativ 1.000 de repere, din peste 20 de branduri de prestigiu, provenite in special din Europa de Vest si Japonia. Conceptul de amenajare a magazinului Autograf este realizat de Biroul de Proiectare Matius si isi propune ca in cei 120 de metri patrati disponibili sa scoata in evidenta produsele expuse, sa le puna in valoare si sa ofere o experienta unica si memorabila vizitatorilor.

Categoriile de produse disponibile nu sunt fundamental diferite de cele ce pot fi gasite in hyper-market-uri sau magazine discount. Cel mai important aspect legat de vanzare este sa demonstrezi celor care intra in magazin de ce sunt diferite si ce inovatii au produsele expuse in raft, valoarea specială adusă de utilizarea lor. Acest rol cade în sarcina consilierilor de vanzari aflati la raft. Ei au beneficiat de training-uri specializate pe birotica, ce completeaza experienta lor anterioara in vanzari consultative.

O investitie indrazneata are nevoie de un partener IT pe masura

buton AutografProvocarile magazinului Autograf din Mall AFI Cotroceni

Gasirea unei solutii software integrate de retail si gestiune care sa indeplineasca urmatoarele conditii:

• Sa poata fi implementata rapid si sa functioneze foarte bine de la inceput.

• Sa nu ii oblige sa cumpere server nou, ce nu ar fi folosit nici macar la 10% din capacitate.

• Sa nu aiba nevoie de un om dedicat la IT, care sa administreze permanent magazinul.

• Sa achite un pret lunar, stabilit în functie de numarul de utilizatori din fiecare moment.

Soluţia

Pluriva ERP – prin inchirierea licentei de utilizare in varianta SaaS (Software as a Service) gazduita pe infrastructura Cloud Pluriva si accesata in mod securizat prin Internet.

Vreti sa stiti mai multe?

Aflati cat COSTA solutia Pluriva ERP. Click aici pentru preturi si 45 de zile gratuite.