Financiar

Modulul Financiar al sistemului Pluriva ERP este utilizat de catre departamentele financiar-contabile pentru a inregistra si urmari toate operatiunile ce au impact asupra cash-ului din casa si din banca si pentru a obtine astfel raspunsurile la urmatoarele tipuri de intrebari: „Ce se intampla cu banii din companie?”, „De unde sunt incasarile si cum se cheltuie banii?”, „Cati bani sunt disponibili in momentul de fata in casa si banca si de cati bani avem nevoie?”, sau „Cati bani vom avea in urmatoarea perioada si care este fluxul de numerar necesar?”. Pentru a obtine rezultatele maxime din utilizarea modulului Financiar, clientii introduc in sistem inregistrari si date in timp real, pe masura ce isi desfasoara activitatea de zi cu zi.

Modulul Financiar – Controlul banilor

 • Registrul de casa si banca. Inregistrati operatiunile zilnice de incasari si plati: bancare si operatiuni cu numerar. La inregistrarea lor in sistemul ERP, inregistrarile genereaza automat notele contabile conform legislatiei in vigoare, in Modulul Contabilitate.
 • Incasari si plati externe. Inregistrati in sistemul ERP incasarile si platile externe si generati automat diferenta de curs valutar la soldarea facturii.
 • Solduri clienti si furnizori. Urmariti creantele si datoriile pe diferite dimensiuni disponibile in sistemul ERP: pe vechimi, valoric, pe numar documente si detaliat pe documentele din care se compun datoriile sau creantele.
 • Bilete la Ordin Clienti si Furnizori. Controlati termenele scadente ale biletelor la ordin introduse in sistem, fie ca este vorba de cele emise pentru furnizori sau de cele primite de la clienti. Prin inregistrarea acestor bilete la ordin in sistemul ERP, veti beneficia de notificari cu privire la ceea ce aveti de plata si de incasat si veti primi alerte la depasirea termenelor scadente.
 • Integrat cu contabilitatea. Modulul Financiar al sistemului ERP este integrat automat cu modulul de Contabilitate. Operatiunile efectuate in Financiar genereaza inregistrari contabile ce vor avea impact asupra declaratiilor legale. Modulul Financiar poate functiona cu succes si in cazul in care nu aveti implementat modulul de Contabilitate. In aceasta situatie, veti beneficia doar de functionalitatea de control al cash-ului si de urmarire a incasarilor si platilor in relatia cu partenerii comerciali si angajatii.
 • Chitante. Tipariti, din sistemul ERP, chitantele.

Modulul Financiar – Operatiuni automatizate ce reduc timpul necesar introducerii si prelucrarii de date

 • Machete simplificate pentru introducerea anumitor documente financiare. Cresteti viteza de introducere a documentelor financiare si eliminati riscul de completare a informatiilor eronate, gratie machetelor sistemului ERP pre-completate cu date. Aceste ecrane de introducere date afiseaza utilizatorului doar informatiile relevante pentru documentele respective: Avans, Incasari prin efecte, Plati prin efecte, Retur efecte platite, Retur efecte incasate.
 • Generarea borderoului de bilete la ordin pentru banci. Inregistrati in sistemul ERP biletele la ordin emise sau primite de la clienti si generati borderoul acestora in formatul solicitat de banci pentru importul automat in sistemele software ale bancilor.
 • Administrarea deconturilor. Controlati inchiderea corecta a tuturor deconturilor si urmariti inregistrarea documentelor aferente fiecarui decont. Sistemul ERP furnizeaza un ecran de administrare a deconturilor: deschiderea lor, adaugarea de chitante clienti si furnizori, inregistrarea avansului si a eventualelor restituiri. Si pentru deconturi, sistemul ERP genereaza notele contabile conform legislatiei in vigoare.
 • Documente decont introduse in Portal Angajat. Oferiti-le angajatilor posibilitatea de a introduce ei documentele decontului direct in Portalul Angajat cu care modulul Financiar se integreaza. Documentele introduse de catre angajati sunt apoi prelucrate de catre utilizatorii modulului Financiar.
 • Compensari. Sistemul ERP permite stingerea soldurilor pe parteneri – clienti si furnizori – atat prin cont intermediar cat si direct (exemplu: cont 401 la 411).
 • Import automat al extraselor bancare. Preluati automat, in sistemul ERP, extrasele bancare in formatul furnizat de catre banci.
 • Repartizarea incasarilor de la clienti. Definiti modul in care doriti sa repartizati incasarile de la clienti pe facturile scadente: fie automat dupa vechimea documentelor, fie manual - de catre utilizatori, fie cu repartizare ulterioara.
 • Transferuri automate intre conturile proprii. Pentru operatiunile de transfer intre conturile proprii firmei dvs., este suficient sa completati informatiile despre banii transferati, iar datele se vor completa automat in contul destinatie.
 • Extrase de cont. Generati, din sistemul ERP, extrasele de cont in formatul dorit.
 • Confirmari de sold. Reduceti timpul necesar generarii si trimiterii confirmarilor de solduri, catre clienti. Folosind sistemul ERP, acestea se creeaza automat si se trimit, unul cate unul, prin email. In cazul in care doriti, le puteti si tipari.
 • Personalizarea confirmarilor de sold. In mod standard, confirmarile de sold contin urmatoarele informatii: valoare sold cu acel partener si detalii sold care il genereaza, cum ar fi numerele documentelor, date, sume, date scadente. Se pot personaliza aceste confirmari de sold conform formatului dorit.

Modulul Financiar – Recuperarea datoriilor clientilor debitori

 • Clienti debitori. Urmariti situatia clientilor debitori, avand informatii in timp real despre valoarea datoriilor, termen depasit sau penalizari.
 • Notificari clienti debitori. La apropierea scadentelor, sistemul ERP poate fi configurat pentru a trimite notificari automate, prin email clientilor debitori.
 • Recuperarea datoriilor. Urmariti activitatile efectuate de catre angajatii dvs. pentru recuperarea datoriilor de la clienti. Aceste activitati se inregistreaza in sistemul ERP, astfel ca veti avea un istoric al comunicarii cu clientii.
 • Calendar de activitati. Pe baza activitatilor pe care vi le-ati propus sa le efectuati in relatia cu clientii debitori, personalul dvs. de recuperare debite va beneficia de calendarul zilnic si saptamanal de activitati de efectuat.

Citeste mai mult despre: