Oportunitati


Modulul Oportunitați al sistemului Pluriva ERP este utilizat de companii de servicii, distributie, productie si retail pentru o evidenta centralizata asupra clientilor si a comunicarii cu acestia. Prin accesul online la modul, folosind laptop, tableta sau smartphone, utilizatorii castiga mobilitate si control in relatia cu clientii, partenerii si furnizorii. Cele mai frecvente beneficii mentionate de catre clienti sunt: cresterea vanzarilor, fidelizarea clientilor, cresterea profesionalismului si imbunatatirea comunicarii intre marketing si vanzari.

Modulul Oportunitati – Functionalitati principale

 • Baza de date unica de clienti si parteneri. Modulul Oportunitati - CRM va ofera o Baza de Date unica de clienti si de activitati efectuate de catre agentii de vanzari. Toti cei care se ocupa de gestionarea relatiei cu clientii, furnizorii sau partenerii dvs. vor utiliza o Baza de Date unica, accesibila online din orice locatie in limita drepturilor configurate. Baza de Date include si un istoric al activitatilor efectuate si programate de catre reprezentantii de vanzari.
 • Interactiuni si comunicare cu clientii. Obțineți controlul activitatilor efectuate si al celor programate. Fiecare interactiune cu clientii, furnizorii si partenerii, fie ca este vorba de intalnire, email trimis din Modulul Oportunitati - CRM, vizita la stand, prezentare sau conferinta online, este inregistrata in Modulul Oportunitati - CRM cu toate informatiile relevante pentru activitatea de vanzare: cand s-a desfasurat, unde s-a desfasurat, ce s-a discutat si cu cine.
 • Activitati efectuate la timp. Toate activitatile sunt efectuate la timp de catre agenti, nu exista intarzieri sau activitati neefectuate. Activitatile programate au doua elemente cheie: un responsabil si un termen limita – ambele setate si urmarite in Modulul Oportunitati - CRM. Pentru ca termenul sa fie intotdeauna respectat, agentii beneficiaza de un calendar de activitati de efectuat, de notificari prin email si de alerte in sistem atunci cand termenele se apropie.
 • Portofolii clienti si agenti. Impartiti clientii in portofolii si ii segmentati asa cum aveti nevoie in procesul de vanzare. Fiecare consultant de vanzari stie care ii sunt potentialii clienti si clientii de care se ocupa, cu care comunica. Clientii sunt impartiti in portofolii bine definite, cu responsabil desemnat. Se evita astfel situatiile cand doi agenti discuta in paralel cu acelasi client – fara sa stie unul de altul. Separatia portofoliilor poate merge pana la situatia in care un reprezentant de vanzari nici macar nu stie numele clientilor din portofoliile altor reprezentanti de vanzari din firma.
 • Oportunitati de vanzare. Urmariti oportunitatile avansate de a realiza noi vanzari, avand acces la informatii centralizate despre: numele clientilor interesati de produsele si serviciile dvs., date de contact, valoare estimata a vanzarilor, termen de realizare, data introducere oportunitate, stare si probabilitate de succes. Cu ajutorul listei de oportunitati deschise, veti beneficia de o previziune realista a vanzarilor estimate pe produse, agenti si portofolii.
 • Vanzari repetate. Cu ajutorul sistemului ERP gestionati atat vanzarile noi catre clientii potentiali, cat si vanzarile repetate catre portofoliul existent de clienți. Veti putea identifica ușor, pe baza istoricului de vanzari, oportunitati de a propune noi produse si servicii clientilor dvs.
 • Promovarea produselor si serviciilor. Creati portofolii de produse si servicii si urmariti in ce masura agentii de vanzari prezinta clientilor, in cadrul interactiunilor pe care le au cu acestia, produsele si serviciile de care sunt responsabili.
 • Calendar de vanzari. Organizati activitatea de vanzari cu ajutorul calendarului de activitati programate. Pentru planificarea corecta a activitatilor, reprezentantii de vanzari care utilizeaza Modulul Oportunitati - CRM au acces la calendarul personal de taskuri pentru o anumita perioada: ce intalniri, ce telefoane si ce emailuri au de dat. Exista si calendare centralizate la nivel departamental, cu programul tuturor membrilor echipei de vanzari.
 • Surse leaduri. Inregistrati sursa de unde provin toti clientii din Baza de Date. Cum au aflat ei de produsele & serviciile pe care le oferiti? Care sunt principalele surse ce genereaza vanzari? Raspunsul la aceste intrebari va este oferit prin utilizarea Modulului Oportunitati - CRM. Fie ca este vorba de website, telefon, eveniment, targ sau PR, inregistrati in Modulul Oportunitati - CRM sursa de unde vine fiecare lead. Iar pentru clientii noi sositi din recomandari, inregistrati nu doar numele firmei care vi l-a recomandat, ci si al persoanei din cadrul acelei companii.
 • Documente atasate. Oferiti personalului dvs. de vanzari un instrument puternic de inregistrare a cererilor de oferta primite, de creare de oferte si de preluare a comenzilor. Acestea sunt salvate pe server, pentru a putea fi accesate in functie de client, agent si zona.
 • Segmentarea clientilor. Organizati baza de date de clienți potentiali, clienti si parteneri, conform criteriilor de segmentare: domeniul de activitate, marimea, zona geografica, tip, numar de angajati, varsta etc.
 • Materiale de promovare. Definiti lista de materiale de promovare sau vanzare pe care doriti ca reprezentantii de vanzari sa le utilizeze si urmariti consumul acestora.
 • Produse concurente. Definiti lista produselor concurente pe care doriti ca reprezentantii de vanzari sa le urmareasca si sa le inregistreze automat.
 • Vanzari estimate. Automatizati calculul vanzarilor estimate catre clientii potentiali, pe baza ofertelor de pret create si trimise cu ajutorul aplicatiei.

Citeste mai mult despre: