Pluriva Analytics – BI pe platforma Qlik Sense

Business Intelligence (B.I.) inseamna accesul la informatii complete despre afacerea mea, afisate intr-un format relevant de tip raport, grafic sau tablou de bord, astfel incat sa ma ajute sa iau decizii strategice cu privire la directia in care se indreapta business-ul meu. Solutiile de Business Intelligence sunt o categorie de aplicatii software specializate in transformarea datelor brute despre afacere in analize de business pe baza carora inteleg cum a evoluat firma mea, aflu cum stau in prezent si imi pot construi diverse scenarii posibile. Platformele moderne de Business Intelligence sunt apreciate de manageri pentru ca le ofera mobilitatea de care au nevoie in afaceri si pot afisa informatiile pe laptop, tableta sau smartphone. Solutiile de BI isi extrag datele din sistemele software de tip ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), HCM (Human Capital Management), Retail sau eCommerce utilizate in cadrul companiei.

Qlik – Lider al pietei de analize vizuale pentru afaceri

Qlik este lider mondial pe piata de rapoarte si analize vizuale pentru afaceri. Qlik este o companie internationala, infiintata in anul 1993 in Suedia – orasul Lund, si are zeci de mii de clienti in intreaga lume http://www.qlik.com/. Inovatia continua este una din valorile cheie ale Qlik, cu ajutorul careia urmaresc crearea de solutii software Business Intelligence intuitive, usor de utilizat de catre manageri. Portofoliul lor de clienti contine atat companii multinationale cu mii de angajati, cat si firme mici si mijlocii din diverse tari. Platforma de Business Intelligence Qlik Sense este apreciata de manageri pentru ca le permite accesarea rapoartelor in mod dinamic, pe toate tipurile de dispozitivele: calculator, telefon mobil si tableta. Pluriva este partener Qlik pentru solutia software Pluriva ERP.

De ce iubesc managerii platforma de Business Intelligence Qlik Sense

Qlik Sense este una dintre cele mai populare solutii de Business Intelligence, ce furnizeaza rapid rapoarte, grafice si tabele in diferite formate populare. Interfata intuitiva de tip "Drag & Drop" ii ajuta pe manageri sa obtina rapoartele dinamice dorite. Qlik Sense este prima platforma ce a introdus functionalitatea "storytelling", cu ajutorul careia obtii o noua posibilitate de distribuire a concluziilor catre ceilalti angajati. Analizele vizuale sunt foarte usor de utilizat, intrucat training-ul de Qlik Sense dureaza intre 10 si 30 de minute, dupa care utilizatorii se pot descurca singuri – indiferent de nivelul de cunostinte IT al acestora.

In companiile in care este implementat, Qlik Sense devine rapid instrumentul de lucru preferat al managerilor, intrucat le ofera o viziune de ansamblu asupra afacerii lor. Interfata platformei este foarte prietenoasa, furnizand astfel utilizatorilor o experienta intuitiva. Accesul la rapoartele dorite, pe care sa se bazeze deciziile de impact, este la un singur click de mouse. Analizele, rapoartele, graficele, situatiile si tablourile de bord incluse in pachetul Pluriva Analytics se bazeaza pe platforma Qlik Sense.
030201

Pluriva Analytics – BI pe platforma Qlik Sense

Pluriva Analytics este un set complet de analize de business predefinite, realizate de catre consultantii Pluriva exclusiv pentru clientii Pluriva ERP Aceasta acopera activitatea urmatoarelor departamente: Management, Contabilitate, Financiar, Resurse Umane, Vanzari, Achizitii, Gestiune, Marketing, Suport si Proiecte. Am dezvoltat analizele integrate Pluriva Analytics pe baza experientei de implementare a solutiei Pluriva ERP la peste 800 de clienti, in urma analizei cerintelor managerilor generali si ale managerilor departamentelor acestor companii. Analizele se bazeaza pe datele operate in modulele sistemului integrat de gestiune a afacerii Pluriva ERP si includ fiecare mai multe rapoarte si grafice relevante, dar se pot personaliza pentru fiecare client in functie de intrebarile la care trebuie sa raspunda. Aceste analize sunt concepute cu ajutorul platformei de Business Intelligence Qlik Sense. Clientii nostri apreciaza Pluriva Analytics pentru urmatoarele beneficii cheie:

 • Ai la indemana toate informatiile relevante despre afacerea ta, afisate in formate grafice sau de tip tabel – necesare pentru a lua decizii strategice atent calculate. Pluriva Analytics transforma oceanul de date generat zilnic de business-ul tau in rapoarte usor de interpretat.

 • Datele iti sunt expuse in grafice si rapoarte, astfel incat sa analizezi rapid, din mai multe perspective, informatiile. Alegi din cele peste 20 de moduri diferite de reprezentare grafica a informatiilor din rapoarte, inclusiv Column, Line, Bar, Pie. Instrumentele de vizualizare grafica a informatiilor de business te ajuta sa analizezi rapid, din mai multe perspective, afacerea.

 • Tablou de bord al intregii afaceri sau analize detaliate pe departamente? Cu Pluriva Analytics ai ambele perspective disponibile si este simplu sa treci de la un nivel la altul. Tabloul de bord iti ofera viziunea de ansamblu asupra afacerii, in timp ce situatiile pe departamente, pe vanzari, cumparari, stoc sau proiecte te ajuta sa obtii detaliile necesare.

 • Raspunsuri „pe loc” la toate intrebarile tale despre rezultatele organizatiei si despre directia in care se indreapta ea. In functie de intrebarea care te preocupa, analizele cuprinse in Pluriva Analytics iti permit sa selectezi perspectiva dorita: click asupra unui element din raport sau grafic si datele se modifica.

 • Pluriva Analytics te ajuta sa creezi un mediu de lucru colaborativ in companie. Analizele pot fi accesate, in masura drepturilor, de alti colegi din firma ta. Informatiile ajung la persoanele care trebuie, in modul in care le trebuie, in momentul in care au nevoie de ele. Imbunatatesti astfel colaborarea intre departamente si utilizatori in ceea ce priveste raspandirea informatiilor importante.

 • Mobile Business Intelligence: Cresti productivitatea angajatilor care isi desfasoara activitatea si in afara companiei, oferindu-le accesul – in limita drepturilor prestabilite – la informatiile necesare desfasurarii activitatii in cele mai bune conditii. Accesati rapoartele de business exact atunci cand aveti nevoie de ele, oriunde v-ati afla. Pachetul Pluriva Analytics este compatibil cu toate dispozitivele mobile existente pe piata: tablete, smartphone sau laptopuri.

 • Ce s-ar intampla daca as extinde portofoliul de produse cu inca o gama – ce efect ar fi asupra profitabilitatii? Ce-ar fi daca as angaja doi oameni in plus la departamentul de suport, cum ar evolua timpul de rezolvare a cererii? Acestea sunt tipurile de intrebari „what-if”, ipotetice, la care vei raspunde mai usor cu ajutorul analizelor incluse in solutia Pluriva Analytics.

Descoperiti lista completa a beneficiilor obtinute de managerii care folosesc Business Intelligence

Cui se adreseaza Pluriva Analytics?

 • Managerilor generali si actionarilor care au nevoie de rapoarte integrate, in timp real, cu privire la activitatea intregii firme si care vor sa inteleaga dintr-o privire cum evolueaza afacerea in ceea ce priveste parametri cheie ai business-ului. In cazul in care au nevoie de raspunsuri suplimentare fata de tablourile de bord, managerii pot accesa datele in adancime, pana la nivelul de document contabil sau de activitate.

 • Managerilor departamentelor de Contabilitate, Financiar, Resurse Umane, Vanzari, Achizitii, Gestiune, Marketing, Suport si Proiecte – le ofera analize complete, din toate perspectivele relevante.

 • Managerilor de IT care isi doresc sa gestioneze o solutie stabila si sigura de Business Intelligence, usor de administrat in ceea ce priveste drepturile de acces si configurarile suplimentare.

 • Analistilor de business si celor care au de pregatit periodic rapoarte.

Citeste mai mult despre: