Portal Client B2B: Cum iti cresti vanzarile si iti fidelizezi clientii folosind portalul online Pluriva

Clientul nerabdator suna la telefon pentru a afla daca toate cele 12 produse dorite de el sunt pe stoc si pot fi comandate. Agentii de vanzari ai furnizorului sunt fie pe teren, fie vorbesc la telefon pe alte linii. Intre timp, un alt client ar vrea sa stie cand ii soseste produsul comandat, dar nu are cine sa-i raspunda la telefon sau la email. Este un mic haos, dar este o situatie reala ce se intampla intr-o firma de distributie - in care clientii au nevoie de informatii rapide si de viteza. Solutia?

Portalul B2B (Business2Business) dedicat clientilor inseamna, in primul rand, un nou motor de crestere a vanzarilor pentru afacerea mea. Portalul este un instrument performant, furnizat clientilor firmei de distributie pentru a introduce ei comenzi de achizitie, pe care furnizorul le va accesa in modulele sistemului software ERP utilizat. Portalul Client Pluriva ERP functioneaza online si este disponibil folosind un calculator sau o tableta. Portalul B2B ii ajuta pe clienti sa gaseasca rapid produsele cautate, sa afle informatii personalizate despre preturi, stocuri si promotii, sa vada fotografiile produselor, sa trimita comenzi si sa isi descarce documentele proprii. Comenzile ajung in modulele Pluriva ERP utilizate de catre furnizor - pentru procesare interna si livrare comenzi. In firmele in care este implementat, Portal Client ajuta la cresterea numarului de comenzi, a valorii medii a unei comenzi, la imbunatatirea comunicarii si la branding de firma si produs.

Top beneficii utilizare Portal Client - potrivit utilizatorilor Pluriva ERP

 • Timp castigat pentru departamentul de vanzari. Reduceti efortul necesar pentru preluarea si validarea comenzilor - clientii cauta singuri produsele si le comanda in portal - Beneficiu mentionat de 82% din clientii Pluriva ERP.
 • Avantaj competitiv si de imagine vs. concurenta. Portal Client este un instrument modern, ce functioneaza online, de pe orice dispozitiv. Portalul devine rapid instrumentul preferat de plasare a comenzilor pentru firmele care vor sa se miste rapid in piata si sa elimine erorile de operare - mentionat de 78% din clienti.
 • Fidelizarea clientilor. Dupa implementare, Portalul B2B se transforma in instrument favorit al clientilor: este instrumentul pe care stiu sigur ca se pot baza, la orice ora, de oriunde ar fi, pentru a se informa asupra preturilor si pentru a plasa comenzi - mentionat de 73% din clienti.
 • Cresterea volumului de comenzi. Portal Client reprezinta un instrument suplimentar furnizat clientilor pentru trimiterea de comenzi. In Portalul B2B, clientii descopera gama completa de produse a firmei si pot alege in cunostinta de cauza - mentionat de 71% din clienti.
 • Transparenta in relatia cu clientii. Clientii au acces in Portalul B2B la preturile stabilite de catre furnizor pentru ei, la informatii despre stoc si despre disponibilitatea viitoare. Tot in Portal, clientii urmaresc starea comenzilor si au acces la documentele proprii de tip facturi, avize, comenzi sau oferte.
 • Cresterea vitezei de procesare a comenzilor. In comparatie cu comenzile primite prin canalele clasice, prin telefon sau prin email, comenzile din Portal Client trebuie doar validate de catre utilizatorii ERP ai furnizorului.
 • Personalizarea politicii comerciale. Clientii au acces in Portal la preturile negociate cu ei, conform regulilor de pret si politicii comerciale stabilite de furnizor din Modulul Vanzari ERP.
 • Comenzi primite in afara orelor de program. Portalul Client functioneaza ca un depozit non-stop, in care utilizatorii “vin”, isi cauta produsele pe “rafturile online” si le comanda - chiar si in afara orelor de program.
 • Reducerea costurilor. Prin transferul introducerii comenzilor catre clienti, departamentul de vanzari & comercial isi poate reduce numarul de membri.
portal b2b client online pluriva

Portal Client B2B - Print Screen din aplicatie

 • Cresterea vanzarilor. Clientii pot utiliza, in Portal, comenzi mai vechi - pe care sa le modifice.
 • Cresterea valorii medii a unei comenzi. Cross-sell si Up-sell - in Portal, clientii vor gasi produse complementare si sugestii de achizitie, in functie de produsele cautate.
 • Reducerea situatiilor de greseli de livrare a comenzilor. Portal Client reduce si chiar elimina erorile inerente la preluarea telefonica sau prin email a comenzilor de produse. Portalul include ecrane de validare si de reconfirmare a comenzilor - pentru ca toti clientii sa se asigure ca ceea ce au comandat este exact ceea ce le trebuie.
 • Prezentarea mai buna a produselor. In Portal, prezentarea produselor include fotografii, descrieri, fise tehnice - clientii pot alege produsele dorite in deplina cunostinta de cauza.
 • Imbunatatirea comunicarii cu clientii. Portal Client este locul in care puteti publica informatii pentru clienti, puteti anunta noile produse lansate si promotiile in curs si viitoare.
 • Branding. Portalul B2B poate fi personalizat cu elemente de branding al firmei si ale produselor dvs.: sigla, date de contact, website sau chiar stiri interne.

portal b2b client online

Pentru ce tip de firme se potriveste Portalul Client?

Portalul Client Pluriva ERP este utilizat in general de catre firmele de distributie. Din experienta noastra, iata cele mai frecvente caracteristici ale firmelor ce obtin rezultate maxime folosind Portalul B2B:

 • Domeniul de activitate: Distributie
 • Numarul de clienti: de la cateva zeci de clienti in sus
 • Tip de clienti: B2B - Firme mari, medii si mici
 • Numar de facturi: oricate
 • Produse distribuite: de la produse ieftine, vandute in volum ridicat, pana la produse complexe si scumpe la care ofera servicii post-vanzare.

ERP Cluj - sistem plurivaPortal Client functioneaza ca un magazin online dedicat exclusiv firmelor, Business2Business. Pe baza de nume de utilizator si parola proprii, in mod securizat, clientii se conecteaza in Portalul B2B si au acces la informatii despre produse, preturi si stocuri – pentru a plasa comenzi. Spre deosebire de magazinele online clasice, in Portalul B2B accesul este mult mai strict. Doar utilizatorii inregistrati pot accesa informatiile despre produse. De inregistrarea utilizatorilor si de managementul listei de useri se ocupa furnizorul, clientii nu isi pot crea singuri conturi de acces la produse. Accesul la datele despre produse si stocuri poate fi limitat. In cele mai multe implementari de Portal B2B Pluriva ERP, clientii gasesc in portal lista de produse ale furnizorului, cu pretul personalizat pentru ei in functie de regulile de pret din modulul Vanzari ERP, iar informatiile despre stoc sunt de tipul <<Stoc limitat>>, <<Stoc suficient>>, <<Lipsa stoc>>.”Daniel Burcut, Consultant implementare Pluriva ERP

Cum imi conving clientii sa foloseasca Portalul B2B?

Cum va fi primit Portalul B2B de catre clientii mei, dupa ce le voi furniza accesul - pe baza de nume de utilizator si parola? Vor accesa portalul pentru a cauta produse si pentru a plasa comenzi sau vor ramane pe metodele clasice - telefon ori email? Avantajele furnizorului care foloseste portalul B2B pentru a primi comenzi sunt evidente si au fost mentionate mai sus. Pentru a-i convinge si pe clienti sa utilizeze Portalul, am creat o multime de functionalitati care sa le faca munca mai usoara celor care comanda. Iata cele mai importante Avantaje - Client:

 • schema ERP - portal onlineClientul stie in timp real, in Portal, valoarea comenzii la care lucreaza si pe care vrea sa o trimita furnizorului
 • Clientul vede disponibilitatea stocului, poate sa-si optimizeze astfel comanda
  Acces la descrierile produselor, fise tehnice si fotografii - incarcate de furnizor in Portal
 • Clientul are acces la istoricul comenzilor sale si poate sa refoloseasca oricare din comenzile mai vechi
 • La finalizarea unei comenzi, produsele se pot rezerva in Portal - clientul se asigura ca le va primi
 • Clientul nu mai trebuie sa sune sau sa trimita email pentru a afla preturile si stocurile
 • Clientul poate sa-si importe comenzile in portal folosind un fisier Excel
 • Motorul de cautare avansata a produselor si campurile de filtrare il ajuta pe client sa gaseasca in portal varianta cea mai buna - dintre produsele disponibile
 • Clientul vede in timp real starea comenzilor - in portal - si poate contacta un consultant daca doreste sa discute mai in detaliu despre produse
 • Produsele favorite ale utilizatorului
 • Fiecare client isi poate accesa singur in portal documentele proprii, nu trebuie sa le mai astepte de la nimeni: facturi, avize, comenzi si oferte
 • Acces la soldul propriu - in timp real
 • Notificari primite automat de catre clienti la schimbarea situatiei comenzilor transmise prin intermediul portalului
 • Portalul B2B este intotdeauna deschis pentru clienti si nici nu suna “ocupat” vreodata. Clientii se conecteaza, cauta produse si plaseaza comenzi - procesate la deschiderea programului de lucru al furnizorului
 • In limita drepturilor, clientii se pot conecta in Portal de oriunde s-ar afla, online, folosind un calculator, o tableta sau un telefon mobil

Daca toate aceste avantaje-client enumerate mai sus nu sunt suficiente pentru a va convinge clientii firmei dvs. sa comande prin Portalul B2B, puteti sa le propuneti o oferta irezistibila: promotii sau discount pentru fiecare comanda venita prin intermediul portalului.

Vi se pare interesant?
Testati functionarea Portalului Client B2B si modul in care poate fi utilizat pentru transmiterea si procesarea comenzilor. Solicitati contul dvs. demo ERP personalizat: click aici.