Spune-mi pe cine intrebi despre sistemul ERP ca sa-ti spun ce iti va raspunde

„Bogat in rapoarte complexe”; „Simplu de folosit”; „Calendarul meu de activitati zilnice”; „Tabloul de bord al business-ului”… cate persoane intrebi despre utilizarea sistemului integrat de gestiune ERP, atatea raspunsuri diferite vei primi. Si este normal sa fie asa, pentru ca in orice firma exista obiective principale, comune la nivel de organizatie, dar si individuale – ale tuturor celor care lucreaza in cadrul companiei.

Sistemele ERP ajuta la indeplinirea obiectivelor individuale ale diferitelor categorii de utilizatori, astfel ca si raspunsurile acestor utilizatori cu privire la sistemele ERP sunt diferite.

Implementarea cu succes a unui sistem ERP inseamna mai mult decat ca managerii sa beneficieze de rapoarte cu ajutorul carora sa ia decizii de business. Aceste rapoarte in timp real sunt doar o componenta a implementarii ERP, obiectivul final este ca toate categoriile de utilizatori ai aplicatiei sa gaseasca beneficii pentru activitatea de zi cu zi, conform pozitiei ocupate in organigrama.

 • Daca intrebi un Director General, iti va raspunde ca sistemul ERP este Indispensabil. Indispensabil pentru ca ofera rapoartele esentiale despre cati bani produce business-ul, de unde vin acesti bani si cum evolueaza afacerea de la o perioada la alta. Sistemul ERP este un instrument de control cu privire la performanta tuturor liniilor de business, a departamentelor, detaliate pe centre de cost si articole de buget.

 • Daca intrebi un Actionar, iti va raspunde ca sistemul ERP este Profitabil. Profitabil pentru ca banii investiti in achizitionarea sistemului se recupereaza intre 36 de luni si 48 de luni de la momentul achizitiei, potrivit studiilor industriei de IT. Iar actionarii au controlul asupra indicatorilor privind sanatatea afacerii: indicatori de profitabilitate, solvabilitate sau comparatii care arata trendul de crestere.

 • Daca intrebi un Director Economic, iti va raspunde ca sistemul ERP este Exact. Exacte trebuie sa fie toate rapoartele cu ajutorul carora Directorul Economic se asigura ca intreg motorul afacerii functioneaza la parametri bugetati. In sistemul ERP, Directorul Economic urmareste pe de o parte executia bugetara pentru a putea aduce corectiile necesare in timp util, cat si toate rapoartele legate de obligatiile legale de gestiune, astfel incat sa se asigure ca toate principiile contabile sunt respectate.

 • Daca intrebi un Director Financiar, iti va raspunde ca sistemul ERP este Riguros. Riguros pentru ca Directorii Financiar trebuie sa isi planifice corect platile, coroborate cu toate termenele scadente si lichiditatile disponibile. Directorii Financiari isi urmaresc cu rigurozitate creditul furnizor, pentru a calcula costul indatorarii in vederea unei bugetari coerente in sistemul ERP.

 • Daca intrebi un Director de Vanzari, iti va raspunde ca sistemul ERP este Productiv. Productiv pentru ca ajuta la indeplinirea target-ului de vanzari, de cota de piata si de incasari si la organizarea politicii comerciale: preturi, termene de plata, discount-uri. Cu ajutorul sistemului ERP, procesul de vanzare poate fi personalizat in functie de specificul clientului, produsului, serviciului sau vanzatorului.

 • Daca intrebi un Director de Aprovizionare, iti va raspunde ca sistemul ERP este Valoros. Controlul relatiei cu furnizorii, calculul necesarului de aprovizionare, verificarea pretului de achizitie vs. pret din contract, receptia rapida a marfii: toate aceste avantajele ale sistemului ERP il transforma intr-un instrument valoros pentru Directorii de Aprovizionare si Achizitii.

 • Daca intrebi un Director de Resurse Umane, iti va raspunde ca sistemul ERP este Potrivit. Cu ajutorul sistemului ERP integrat, departamentul de Resurse Umane reduce la minimum timpul consumat cu introducerea si administrarea documentelor de HR, castigand in schimb rapoarte si analize bazate pe date in timp real. Modulele de HR integrate in sistemele ERP preiau automat informatii si date introduse de utilizatori in alte module si transmit la randul lor date catre modulele de contabilitate.

 • Daca intrebi un Director de Marketing, iti va raspunde ca sistemul ERP este Eficient. Sistemele ERP ii ajuta pe Directorii de Marketing sa calculeze corect eficienta campaniilor de marketing, sa identifice sursele care genereaza vanzari si care aduc clienti potentiali in „pipe-line” si sa personalizeze comunicarea cu clientii in functie de preferintele acestora.

 • Daca intrebi un Director de Service, iti va raspunde ca sistemul ERP este Pretios. Prin organizarea activitatii de service cu ajutorul unui sistem ERP, scade timpul necesar preluarii si rezolvarii cererilor de suport si service din partea clientilor si se elimina situatiile in care se pierd cereri din cauza ca nu le preia nimeni.

 • Daca intrebi un Manager de Proiecte, iti va raspunde ca sistemul ERP este Simplu. Project Managerii au nevoie de instrumente usor de folosit de catre utilizatori, cu ajutorul carora sa se asigura ca proiectele se finalizeaza la timp si in buget si ca toti utilizatorii lucreaza eficient.

 • Daca intrebi un Director IT, iti va raspunde ca sistemul ERP este Capabil. Obiectivul managerilor IT este ca sistemul ERP sa se implementeze rapid, sa fie usor de utilizat si sa nu produca perturbari ale infrastructurii IT functionale in companie.

Opinia consultantului ERP

„Cele 22 de module ale sistemului Pluriva ERP sunt integrate intre ele si acopera activitatea companiilor din domeniile Distributie, Retail, Productie si Servicii, fiind concepute si implementate pentru a oferi avantaje si beneficii tuturor categoriilor de utilizatori.

Implementarea Pluriva ERP ia in considerare obiectivul fiecarei categorii si incearca sa ofere functionalitati care sa ajute la indeplinirea obiectivelor.”Ramona Bobocea, Division Manager Pluriva ERP

Dvs. ce asteptari aveti de la sistemul ERP?
Testati in ce masura un sistem integrat de tip ERP va poate ajuta la indeplinirea obiectivelor. Click aici pentru un cont demo full!