Vanzari


Modulul Vanzari al sistemului Pluriva ERP este utilizat de companii care vand produse sau servicii pentru a crea si pentru a impune modul de vanzare: preturi, discount-uri, termene de plata si modalitatile de plata. Agentilor de vanzari care folosesc modulul li se vor propune sau li se vor impune, din sistemul ERP, conditiile comerciale stabilite cu clientii. Cu ajutorul acestui modul, utilizatorii genereaza toate documentele de vanzari utilizate in relatiile comerciale: facturi, avize, contracte si comenzi.

Modulul Vanzari – Functionalitati principale

 • Avize client. Generati, din sistemul ERP, avizele catre clienti. Aceste documente pot proveni din comenzile validate sau pot fi introduse manual.
 • Facturi client. Generati, din sistemul ERP, facturile de vanzare catre clienti. Aceste documente pot fi generate din comenzile validate ale clientilor sau pot fi introduse manual.
 • Facturi externe. In cazul in care vindeti produse sau servicii in afara tarii, fie in interiorul Uniunii Europene (UE), fie in afara Uniunii Europene (non-UE), generati din sistemul ERP aceste facturi catre clienti, conform legislatiei in vigoare.
 • Personalizarea documentelor de vanzare. Fie ca este vorba despre oferte, contracte sau facturi, sistemul ERP va permite sa va personalizati documentele de vanzare pentru a respecta identitatea companiei dvs.: sigla, font, antet, culori. Exista zeci de sabloane predefinite pe care le modificam pentru a ajunge la forma dorita.
 • Incasari facturi. Adaugati si urmariti platile efectuate de catre clienti fie direct in modulul Vanzari, fie in modulul Financiar.
 • Factura cu chitanta. Controlati intrarea banilor in casierie pentru toate facturile cu chitanta emise din sistemul ERP.
 • Descarcare de gestiune. Alegeti dintre variantele de descarcare ale gestiunii disponibile in sistemul ERP: FIFO, LIFO, CMP.
 • Facturi cu poziții redenumite. In cazul in care dvs. sau clientii dvs. va doriti ca pe factura de vanzare sa apara produse si servicii redenumite fata de denumirile din nomenclator, sistemul ERP va permite sa modificati elementele care apar pe factura.
 • Retur factura si aviz. Simplificati modul in care inregistrati in sistem returul de factura si aviz: alegeti documentul pentru care doriti sa efectuati returul, iar sistemul ERP va va propune automat pretul de stoc al produsului.
 • Blocare client. Definiti limita de credit si numarul de zile de scadenta pentru care clientul poate comanda produse si servicii de la dvs. In cazul depasirii acestei limite, sistemul ERP poate restrictiona emiterea documentelor de vanzare catre clientul respectiv: fie blocare, fie necesitatea ca un manager sa valideze vanzarea.
 • Sold client. Conditiile comerciale stabilite cu clientul si situatia lui financiara actualizata la zi sunt afisate la generarea de documente de vanzare in sistemul ERP.
 • Politici comerciale. Controlati activitatea de vanzare cu ajutorul instrumentelor furnizate de sistemul ERP: Cataloage de preturi, Conditii comerciale, Politici comerciale si Limite de discount. Pe baza acestor instrumente, sistemul ERP va propune sau va impune utilizatorilor pretul de vanzare la generarea ofertelor, comenzilor si facturilor.
 • Reguli de pret. Organizati politici comerciale cu ajutorul carora controlati preturile de vanzare, discount-urile si termenul de plata, in functie de clienti, produse si perioade. La adaugarea unui document de vanzare de tip oferta, comanda sau factura, sistemul ERP va impune pretul in functie de produsele selectate, clientul pentru care se genereaza documentul si momentul generarii lui.
 • Catalog de preturi. Setati preturile de vanzare utilizate de agenții care introduc oferte, comenzi sau facturi - cu ajutorul cataloagelor de preturi. In functie de relațiile dvs. comerciale cu clientii puteti defini mai multe cataloage de preturi in paralel.
 • Conditii comerciale. Controlați procesul de vanzare cu ajutorul conditiilor comerciale stabilite in sistemul ERP: zile scadenta, zile blocare, limita de credit, zile penalizare sau procent penalizare.
 • Agenti de vanzari. Agentii de vanzari sunt utilizatori ai sistemului ERP care au dreptul sa introduca documente de vanzare: comenzi, contracte, avize si facturi. In baza drepturilor configurate in sistem, veti stabili care dintre agenti pot introduce, valida, tipari si trimite catre client aceste documente.
 • Adaos & Discount. Definiti limitele de adaos si de discount cu care pot fi vandute produsele si serviciile dvs. In functie de aceste limite, agentii de vanzari vor avea sau nu dreptul sa intervina asupra pretului de vanzare.
 • Discount cumulativ. In plus fata de regulile de pret si conditiile comerciale definite, puteti defini un discount suplimentar acordat clientilor.
 • Comenzi nelivrate. Gestionati comenzile primite de la clienti si nelivrate deocamdata. Pe baza listei de produse ce trebuie livrate clientilor, puteti calcula din sistemul ERP necesarul de aprovizionare la furnizor – modulul Aprovizionare.
 • Contracte periodice. Inregistrati in sistemul ERP contractele cu clientii si urmariti derularea lor. Pentru contractele de tip abonament, sistemul ERP va va propune automat sa generati printr-un singur click toate facturile catre clienti. La inregistrarea unui contract, puteti detalia toate produsele si serviciile pe care clientul le va achizitiona impreuna cu sumele de plata si cu datele la care vor fi efectuate acele plati.
 • Target pe contract. Controlati indeplinirea targetului asumat de catre clienti prin contract.
 • Contract cadru. In cazul in care in relatia cu clienții dvs. utilizati contracte cadru, sistemul ERP va permite sa le inregistrati impreuna cu contractele subsecvente si sa urmariti respectarea lor.
 • Discount pe agenti. Controlati nivelul maxim al discount-ului pe care il pot oferi agenții de vanzari atunci cand introduc in sistem un document de vanzare. La depasirea nivelului maxim agreat – a pragului de aprobare discount, exista un flux de notificare automata prin email catre managerii care trebuie sa aprobe discount-ul.
 • Integrare contabila. Documentele de vanzari inregistrate in sistemul ERP genereaza automat note contabile conform legislatiei in vigoare. Fiecare pozitie din documentele de vanzari este asociata unui cont contabil si unui centru de cost.

Citeste mai mult despre: