Intrebari frecvente

Q?

Cat costa si cat dureaza implementarea Pluriva ERP?

A.

Iata cei mai importanti parametri pe baza carora stabilim pretul implementarii sistemului ERP: Numarul de module implementate, Domeniul de activitate, Numarul de utilizatori si numarul de calculatoare utilizate, Numarul de puncte de lucru in care va desfasurati activitatea, Complexitatea modulelor implementate, Raspandirea in teritoriu a punctelor de lucru, Fluxuri de lucru, Software utilizat in momentul de fata si „deschiderea” lui catre importul de date. Doar intelegand fluxurile de lucru ale clientului si nevoile lui de informatizare putem calcula un pret al proiectului si durata serviciului de implementare. Iata de ce bugetul implementarii unui ERP este similar cu bugetul construirii unei case. Click aici pentru articolul integral.

Q?

Cum pot urmari profitabilitatea afacerii folosind un Sistem ERP?

A.

11 + 1 Dimensiuni de urmarire a profitabilitatii afacerii folosind un Sistem ERP
PRO-FI-TA-BI-LI-TA-TEA: Greu de spus din prima, usor de calculat – pentru cei care utilizeaza un sistem ERP performant. Primul lucru pe care il fac majoritatea managerilor atunci cand ruleaza in premiera din sistemul ERP Raportul privind profitabilitatea afacerii este sa caute diferente intre ceea ce le spune „instinctul de business” si ”realitatea cifrelor”. Orice manager care isi cunoaste bine afacerea poate spune care sunt cei mai profitabili clienti, cele mai profitabile magazine, cele mai profitabile produse sau cei mai profitabili angajati. In opinia lui … Raportul de profitabilitate pe 11 + 1 Dimensiuni, generat din sistemul Pluriva ERP, ofera managerilor raspunsul 100% corect la intrebarea: de unde obtine business-ul performanta financiara? Acest raport se bazeaza pe cele mai proaspete date disponibile in sistemul ERP, actualizate pe masura ce operati in aplicatie, in timp real. Fiecare raport include urmatoarele informatii: ziua si ora la care au fost extrase datele din sistemul ERP. Iata cele 11 + 1 Dimensiuni de urmarire a profitabilitatii afacerii folosind un Sistem ERP. Click aici pentru articolul integral.

Q?

Ce beneficii specifice obtin managerii generali, directorii economici, directorii financiari, cei de vanzari sau IT prin utilizarea unui sistem ERP?

A.

„Bogat in rapoarte complexe”; „Simplu de folosit”; „Calendarul meu de activitati zilnice”; „Tabloul de bord al business-ului”… cate persoane intrebi despre utilizarea sistemului integrat de gestiune ERP, atatea raspunsuri diferite vei primi. Si este normal sa fie asa, pentru ca in orice firma exista obiective principale, comune la nivel de organizatie, dar si individuale – ale tuturor celor care lucreaza in cadrul companiei. Sistemele ERP ajuta la indeplinirea obiectivelor individuale ale diferitelor categorii de utilizatori, astfel ca si raspunsurile acestor utilizatori cu privire la sistemele ERP sunt diferite. Iata ce spun managerii generali, directorii economici, directorii financiari, cei de vanzari sau IT despre utilizarea sistemului ERP. Click aici pentru articolul integral.

Q?

Cui se adreseaza rapoartele de business obtinute din sistemul ERP?

A.

Rapoarte, analize si control. Peste 85% din managerii care decid sa implementeze un sistem integrat de gestiune a afacerii de tip ERP mentioneaza aceste trei beneficii asteptate: rapoarte, analize si control (potrivit unui studiu IT Magazin 2014). Implementarea sistemelor ERP le confirma faptul ca pot obtine rapoarte asupra tuturor datelor introduse de utilizatori in aplicatie. Sistemul Pluriva ERP, spre exemplu, contine 1.800 de rapoarte, situatii, analize si grafice ce acopera activitatea tuturor departamentelor dintr-o firma: Contabilitate, Financiar, Vanzari, Marketing, Achizitii, Logistica, Resurse Umane sau Proiecte. Iata care sunt cele mai importante 11+1 categorii de consumatori de rapoarte de business obtinute din sistemul ERP. Click aici pentru articolul complet.

Q?

Cum functioneaza Modulul de Contabilitate al sistemului ERP si cum se integreaza cu restul modulelor sistemului?

A.

Modulul Contabilitate al sistemului Pluriva ERP este utilizat atat de catre companii cu departament intern de contabilitate, cat si de catre firme de servicii contabile pentru operarea documentelor si pentru generarea si depunerea tuturor declaratiilor contabile conform legislatiei in vigoare. Notele contabile sunt create automat pe baza inregistrarilor introduse de utilizatori in contabilitatea primara, in activitatea operationala – modulele de Vanzari, Cumparari, Stocuri, Salarizare si Retail Pluriva ERP, module cu care se integreaza Contabilitatea. Folosind modulul de Contabilitate sau rapoartele generate din acesta, managementul are acces la date in timp real, cu ajutorul carora poate controla activitatea operationala si contabila si isi poate optimiza business-ul. Click aici pentru o prezentare detaliata a Modulului Contabilitate.

Q?

Cum imi dau seama ca afacerea mea are nevoie de implementarea unui sistem integrat ERP?

A.

Din experienta celor 500 de implementari Pluriva ERP, plus din alte intalniri cu peste 2.000 de manageri generali, iata cele mai frecvente situatii IT in care se afla firmele care se gandesc sa caute un sistem ERP: Utilizeaza un soft de contabilitate + Fisiere Excel pentru organizarea activitatii si urmarirea indicatorilor cheie; Utilizeaza un simplu soft de contabilitate; Utilizeaza un soft de contabilitate + Alte solutii disparate (ex: un sistem CRM, un program de ofertare etc.); Utilizeaza un sistem software dezvoltat intern; Utilizeaza un sistem ERP integrat, dar sunt nemultumiti de serviciul de suport; Utilizeaza un sistem ERP si sunt nemultumiti de lipsa rapoartelor necesare sau a unor functionalitati importante pentru ei. Iata cele 14 semne ca afacerea ta are nevoie de implementarea unui sistem integrat ERP. Click aici pentru analiza completa.

Q?

Se pot urmari cheltuielile si veniturile pe proiecte folosind un sistem ERP?

A.

Da. Sistemul contabil legal nu permite urmarirea cheltuielilor si veniturilor pe proiecte. Este necesar un alt sistem, diferit de cel contabil, pentru a inregistra si apoi pentru a urmari in timp real cheltuielile si veniturile pe proiecte. Sistemele de gestiune a afacerii de tip ERP ofera controlul financiar si al activitatilor prestate de angajati in cadrul proiectelor. Iata cele 7 motive pentru a urmari cheltuielile si veniturile pe proiecte, folosind un sistem ERP: Click aici http://www.plurivaerp.com/portfolio-view/7-motive-pentru-a-urmari-cheltuielile-si-veniturile-pe-proiecte-folosind-un-sistem-erp/